Jdi na obsah Jdi na menu
 

Služby

Registrace čtenáře  

Čtenářem knihovny se stává fyzická či právnická osoba vydáním průkazu čtenáře knihovny na základě vyplněné přihlášky čtenáře ověřené knihovníkem.  

Registrační poplatek na rok 2024

Děti, studenti, dospělí, důchodci............50,- Kč

Výpůjční lhůta   

Výpůjční lhůta pro půjčování mimo budovu je 1 měsíc. Čtenář je povinen vrátit vypůjčený dokument v takovém stavu, v jakém si jej půjčil. Nese odpovědnost za všechny zjištěné závady a je povinen uhradit knihovně náklady na opravu dokumentu, popřípadě uhradit škodu jako při ztrátě dokumentu. Je zakázáno zpracovávat text graficky podtrháváním, zvýrazňováním, psaním poznámek na okraj nebo jiným způsobem do vypůjčeného dokumentu zasahovat. Jestliže čtenář nevrátí dokument půjčený mimo budovu ve stanovené lhůtě, účtuje mu knihovna poplatek z prodlení.  

Zprostředkování výpůjček  

Nemáme Vámi hledanou knihu v knihovně? Spolupracujeme s Regionální knihovnou v Teplicích a nabízíme čtenářům možnost zapůjčit si knihy z jejich  výměnného fondu. Konkrétní tituly lze objednat přímo u místní knihovnice, kde si ji mohou čtenáři (v závislosti na aktuální dostupnosti) zapůjčit podle pravidel místní knihovny.

Darování knih

V knihovně již pár let funguje koutek s darovanými knihami, kam může každý (i ten, který není čtenářem místní knihovny) darovat knihy, časopisy, CD, které již sám nevyužije a dát jim tak druhou šanci. Šanci, že si jich někdo jiný všimne a jemu se budou hodit. Knihy musí být ovšem v dobrém stavu, aby ještě někomu dalšímu mohly plnohodnotně sloužit. Takto darované knihy nezařazujeme do knihovního fondu místní knihovny, ale nabízíme je zdarma k rozebrání. Tak přijďte a dejte knihám druhou šanci! Knihy můžete přinést nebo si i nějaké odnést vždy v úterý od 16.00 do 19.00 hod.